Előfizetői tartalom

EU-csúcs: nem kímélik a magyar kormányt az európai vezetők

Óvatosan, de minden az uniós csúcsra érkező tagállami kormányfő bírálta a magyar kormányt, amiért előzetesen vétót lengetett be a közös költségvetés felülvizsgálatával szemben. Olaf Scholz német kancellár Magyarország és Orbán Viktor kormányfő emlegetése nélkül üzent, Kaja Kallas észt miniszterelnök finoman jelezte, hogy továbbléphet a 7-es cikk szerinti, akár a szavazati jog felfüggesztésével járó eljárás. Donald Tusk lengyel kormányfő viszont kritikusan nyilatkozott a magyar kabinetről.

Olaf Scholz német kancellár az Európai Unió mai csúcstalálkozójának alkalmával újságírók előtt hangsúlyozta, hogy közös döntést kell hozni a középtávú költségvetési keret felülvizsgálatáról, különös tekintettel az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi támogatásra. Scholz kifejezte elkötelezettségét amellett, hogy a decemberben megkezdett megbeszélések lendületére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés