Előfizetői tartalom

Kikerült az EU-megállapodás, amit nem vétózott meg a kormány

A várakozásokhoz képest sokkal gyorsabban átment az Európai Tanács rendkívüli csúcstalálkozóján a 2021-2027-es év félidei költségvetési felülvizsgálata és módosítása. Bár a magyar kormány sokáig vétót ígért, végül elfogadta az Ukrajna támogatását is magába foglaló csomagot. Az Európai Unió Tanácsa által kiadott zárónyilatkozatból pedig látszik, hogy csak apróbb változások kerültek a szövegbe a decemberi csúcson tárgyalt előterjesztéshez képest.

Miután tavaly decemberben megvétózta, a február 1-jei csúcson már délre megszavazta a magyar kormány is a 26 tagállammal egyetértésben a közös költségvetés felülvizsgálatát. A csütörtök rendkívüli Tanácskozás előtt Orbán Viktor miniszterelnök többször is kompromisszumos javaslatokat tett a tervezet átdolgozására, főként az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurónyi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés