Portfolio signature

Komoly bajt okozhat az EU-ban egy döntés, 400 ezer állás van veszélyben

A koronavírus-világjárvány és az energiaválság kivételesen erős éveket hoztak az európai uniós napelem-szektor számára, de a következő 4 évben több kihívás hatására jelentősen lassulhat az évente telepített új kapacitás nagysága - áll az európai napenergia iparági szervezet jelentésében.
Április 24-én ismét megrendezzük a Sustainable TECH konferenciát. Aktualitások, kihívások és a legígéretesebb green tech megoldások egy helyen.

Megugrott a kapacitás az elmúlt években

Az EU-ban évente létesített új naperőmű kapacitás 2020-ban, 2021-ben és 2022-ben is legalább 40%-kal nőtt a megelőző évekhez viszonyítva. 2023-ban az Európai Unióban működő kisebb-nagyobb naperőművek összesített beépített teljesítőképessége még 55,9 gigawattal (GW), korábban sosem látott mértékben bővült, 40%-kal túlszárnyalva a 2022-es rekordot, Magyarország pedig ismét a 10 legnagyobb piac közé került. Az új telepítéseket a napelemes rendszerek iránti erőteljes kereslet hajtotta, noha a tavalyi év második felében már több országban a lassulás jelei mutatkoztak.

111

A következő 4 évben viszont az éves bővülés üteme valószínűleg 20% alá esik majd a SolarPower Europe szerint. Ráadásul még e szerényebb mértékű növekedést sem szabad természetesnek venni - fogalmaz a szervezet a tavaly év végén publikált jelentésében. Az elmúlt időszakban ugyanis

több olyan kihívás is felerősödött, amelyeket elsősorban a szakpolitikai döntéshozóknak sürgősen kezelniük kell.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés