Előfizetői tartalom

Orbán Viktor: Kaptunk egy ajánlatot, ezt elfogadtuk

Az előzetes várakozásokkal ellentétben, nem egy éjszakába nyúló tárgyalássorozat végén, hanem már csütörtök délre elfogadták a tagállamok a rendkívüli csúcson az Európai Tanácsban a közös költségvetés felülvizsgálatáról szóló megállapodást. Orbán Viktor magyar miniszterelnök sokáig vétóval fenyegetett, de végül elfogadta az Ukrajnának is támogatást biztosító csomagot. A kormányfő szerint a délelőtt kapott ajánlatot már el tudta fogadni.

Lényegében senki nem számított arra, hogy már csütörtök délben megszavazza mind a 27 EU-tagállam, így Magyarország is az uniós költségvetés felülvizsgálatát, de az előzetes várakozásokkal ellentétben végül gyorsan megszületett a döntést. Az elmúlt hetekben a leginkább az volt a kérdés, hogy Orbán Viktor megvétózza-e az Ukrajna támogatását is biztosító előterjesztést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés