Előfizetői tartalom

Raportra hívták az Európai Bizottságot a magyar jogállamisági tárgyalások miatt is

Az Európai Parlament képviselői aggodalmukat fejezték ki a különböző tagállamokban tapasztalható demokratikus visszalépések miatt, és bírálták az Európai Bizottságot, amiért úgy látják, hogy nem tesz semmit az uniós értékek védelmében. Az aggodalmaknak a plenáris ülésen tartott vita során adtak hangot az Európai Bizottság 2023-as jogállamisági jelentésének értékelését követően, amelyet az Állampolgári Jogi Bizottság januárban hagyott jóvá. Főként a magyar kormánnyal folytatott egyeztetések és tárgyalások miatt elégedetlenek a Bizottsággal.

Az Európai Parlament elismervee néhány pozitív fejleményt, nevezetesen az új lengyel kormánynak a jogállamiság és a médiaszabadság megerősítésére tett erőfeszítéseit, de elítélte az Európai Bizottságot azért, ahogy többek között Magyarországgal és Szlovákiával tárgyalt a jogállamisági ügyekben. A képviselők hangsúlyozták, hogy a demokrácia, a jogállamiság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés