Előfizetői tartalom

Sok uniós forrást teljesen elveszíthet Magyarország, intő jel a lengyel RRF-terv teljes borulása

A lengyel helyreállítási és ellenállóképességi tervben (RRP) felvázolt 56 beruházásból 43-at fenyeget az a veszély, hogy 2026 augusztusának végéig nem zárul le – derül ki a CRIDO üzleti tanácsadó cég által nemrégiben végzett elemzésből. Ezzel pedig bukják az uniós támogatásokra való jogosultságot is. Magyarország számára ez rossz előjel, mert míg Varsó hamarosan lehívhatja a helyreállítási támogatásokat, addig a magyar kormány még messze van attól, hogy teljesítse a szükséges 27 szupermérföldkövet. Ez pedig azt jelentheti, hogy elveszíthetjük az RRF-pénzek egy jelentős részét.

Múlt pénteken Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy az EU járvány utáni gazdaságélénkítési alapjából és a Kohéziós Alapból 137 milliárd eurót szabadítanak fel Lengyelország számára. A döntés válasz a Donald Tusk vezette EU-párti kormány reformjaira, különösen az igazságszolgáltatási rendszerben, amelyeket a lengyelországi jogállamisággal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés