Előfizetői tartalom

Zöld lámpát adott Brüsszel a lengyelek közel 140 milliárd eurójának, Magyarország még várhat

Az Európai Bizottság zöld utat adott Lengyelországnak, hogy hozzáférjen a jelentős, 137 milliárd eurós uniós finanszírozáshoz. A helyreállítási és ellenállóképességi eszköz (RRF), valamint a kohéziós támogatásokra vonatkozó döntés azt követően érkezett, hogy Lengyelország jogállamisági reformokat és az igazságszolgáltatás függetlenségének növelését célzó intézkedéseket fogadott el. Magyarország esetében még messze lehet a tárgyalások vége.

Lengyelország első, az RRF keretében benyújtott kifizetési kérelme pozitív előzetes értékelést kapott. Az igazságügyi reformokkal és a csalás elleni intézkedésekkel kapcsolatos kulcsfontosságú szupermérföldkövek sikeres teljesítése az elkövetkező hetekben 6,3 milliárd euró felszabadítását eredményezheti, amely a Lengyelországnak kiutalt 59,8 milliárd euró összegű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés