Előfizetői tartalom

Budapest Airport: több száz millió eurós hitel miatt vizsgálódik az EU csalás elleni hivatala

Portfolio
Az Európai Unió csalás elleni hivatala, az OLAF vizsgálatot folytat a Budapest Airportnak 2018-ban nyújtott 200 millió eurós hitel kapcsán felmerült súlyos kötelezettségszegés ügyében. A vizsgálat középpontjában Vazil Hudák, az Európai Beruházási Bank (EBB) volt alelnöke áll, aki a hitel jóváhagyásában játszott szerepe és a Budapest Airport igazgatótanácsába történő kinevezése miatt került gyanúba - írja a Politico.

A panaszok között szerepel, hogy a repülőtér bővítése nem felelt meg a környezetvédelmi és szociális előírásoknak. Emellett két civil szervezet panasza alapján az is kiderült, hogy a projekt környezetre gyakorolt hatásait nem értékelték megfelelően. A bank belső jelentése szerint nem találtak bizonyítékot arra, hogy előzetes környezeti vizsgálatot végeztek volna. Vazil...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés