Előfizetői tartalom

Elisa Ferreira: Magyarország három fő prioritásra kap uniós forrásokat

Elisa Ferreira, az Európai Bizottság (EB) kohéziós politikáért és reformokért felelős biztosa a Portfolio EU Források 2024 című konferenciáján elhangzott videóüzenetében kiemelte Magyarország figyelemre méltó 20 éves uniós tagságának történetét, és ambiciózus terveket mutatott be az ország európai alapokból történő jövőbeli fejlesztésére. Vázolta, hogy milyen feladatokra kell koncentrálnia a magyar kormánynak a fejlesztési programoknál, valamint azok végrehajtásánál.

Elisa Ferreira kohéziós biztos méltatta, hogy Magyarország az elmúlt két évtizedben közel 50 milliárd euró európai kohéziós politikai támogatásban részesült, ami átlagosan 5000 eurót jelent minden egyes magyar állampolgárnak. Megjegyezte, hogy ez a pénzügyi támogatás jelentősen hozzájárult a hosszú távú növekedéshez és a munkahelyteremtéshez: az elmúlt két finanszírozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés