Előfizetői tartalom

Szigorúbb szabályokra, eltérő uniós támogatási fókuszokra és az MFB-től kapott segítségre számíthatnak a cégek

A korábbiakhoz képest egyszerűsített formában érhetők el az MFB-nél az uniós támogatások, azonban sok szempontból jóval szigorúbbak a jelenlegi 2021-2027-es ciklus szabályai, mint az előző hétéves költségvetés programjainál voltak. Főként az RRF-források esetében igaz ez – mondta el Sipos-Tompa Levente, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) elnök-vezérigazgatója részletes előadásában a várható és már zajló uniós támogatási programokról a Portfolio EU Források 2024 konferenciáján. Kiemelte az előző időszak forrásmennyiségét és a végrehajtási struktúra változásait, majd részletesen kifejtette a pénzügyi eszközök és azok tervezett felhasználásának részleteit.

A pénzügyi eszközök definíciójaként Sipos-Tompa Levente a hitelt, tőkét, garanciát vagy kombinált támogatást említette, hangsúlyozva, hogy ezek vissza kell fizetendő támogatások, amelyeket az MFB kezel. Az előadó rámutatott a pénzügyi eszközök hatékonyságára és gazdaságélénkítő szerepére. AZ MFB ELNÖKE ELMONDTA, HOGY IDÉN MINTEGY 170-200 MILLIÁRD FORINT VISSZACSORGÓ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés