Előfizetői tartalom

Megszólalt az Európai Bizottság a magyar EU-források ügyében az EP-döntés nyomán

A magyar kormány minden olyan bizonyítékot benyújtott, amelyet az Európai Bizottság kért az igazságszolgáltatás függetlenségével kapcsolatban, és mivel szigorú határidő kötötte a brüsszeli testületet a helyzet értelmezésére, ezért kötelessége is volt elfogadni azt a határozatot, amely tavaly karácsony előtt kimondta, hogy teljesült az igazságügyi horizontális feljogosító feltétel – lényegében ezt jelezte az Európai Bizottság egyik szóvivője a Portfolio-nak az Európai Parlament jogi szakbizottságában hétfőn este született döntés láttán. A szóvivő azt is hozzátette: "A Bizottság úgy véli, hogy az uniós joggal teljes összhangban járt el, és meg fogja védeni döntését az uniós bíróságok előtt".

A választ azután kaptuk a bizottsági szóvivőtől, hogy amint megírtuk: az EP jogi szakbizottsága (JURI) tegnap este szinte egyhangúlag úgy döntött, hogy az Európai Bizottság tavaly december közepén kellő alap nélkül mondta ki azt, hogy teljesült az igazságügyi horizontális feljogosító feltétel, és így a 21,7 milliárd eurónyi kohéziós keretből 10,2 milliárdot felszabadított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés