Előfizetői tartalom

Az Európai Bizottság négy új ügyben lépett a magyar kormánnyal szemben

Az Európai Bizottság több kötelezettségszegési eljárásnál is lépett Magyarországgal szemben: Brüsszel szerint a magyar igazságszolgáltatásban a környezeti ügyekben korlátozott a bírósági eljárásokhoz való hozzáférés, a Szuverenitásvédelmi Hivatal esetében nem látják biztosítottnak a demokratikus jogok védelmét, az adóhatóság nem teljesíti teljeskörűen más tagállamok felé adatszolgáltatási kötelezettségét, valamint a vasúti uniós elvek végrehajtását sem biztosítja a kormány.

Elsőként az Aarhusi Egyezményben foglaltak teljeskörű átültetése miatt indított eljárást. Az EB szerint a magyar jogszabályok nem teszik lehetővé, hogy bírósághoz lehessen fordulni a nemzeti hatóságok bármely határozata vagy mulasztása kapcsán a környezetvédelmi szakpolitikai területeken. A Bizottság felszólító levelet küldött Magyarországnak, amelynek két hónapja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés