Előfizetői tartalom

Lélegeztetőgépre kerülhet a magyar modell – egyetlen mondat leplezte le az EU tervét

Pótvámokat vetett ki az Európai Bizottság a kínai elektromos autók importjára arra hivatkozva, hogy állami támogatásokkal tisztességtelenül és mesterségesen szorítják le az árakat az ázsiai országban. A lépést a magyar kormány ellenzi, protekcionista és diszkriminatív intézkedésnek nevezte. Azonban egy bizottsági félmondatból kiderül, hogy az egész kínai autóipari értékláncot versenytorzító módon hozták helyzetbe, ami miatt Brüsszel az új magyar iparpolitikai modellt is kikezdheti.

Az ideiglenes vámok [bevezetése] egy szubvencióellenes uniós vizsgálat eredménye, amely feltárta, hogy a teljes elektromos autós értékláncot erősen támogatják Kínában, és hogy a kínai elektromos autók behozatala egyértelműen látható és közvetlen kárt okoz az uniós iparnak – ez a mondat áll az Európai Bizottság kínai elektromos autókra kivetett büntetővámokat bejelentő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés