Előfizetői tartalom

Hatalmas növekedést hoznak az EU-pénzek, még azok is, amikhez Magyarország nem fér hozzá

Az egyes tagállamoknak kifizetett EU-támogatások jelentősen ösztönzik a növekedést más országokban is. Az uniós források átgyűrűző hatásainak egyik legnagyobb nyertese Magyarország, miközben maga több milliárd eurónyi helyreállítási és ellenállóképességi alapból járó forráshoz nem fér hozzá. A Next Generation EU programok esetében az Európai Bizottság azzal számol, hogy a várható GDP-növekedés közel harmadát a tovagyűrűző hatás generálja majd.

A NextGenerationEU, a helyreállítási alaphoz kapcsolódó közös hitelfelvételből álló uniós csomag (NGEU) gazdasági hatásai jóval túlmutatnak majd az egyes országokba beérkező forrásmennyiségnél. A 750 milliárd eurós (2018-as árakon) újonnan létrehozott alap, amelynek célja, hogy támogassa az EU gazdaságának a Covid-19 világjárvány, valamint az energiaválság utáni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés