Előfizetői tartalom

Új botrány pattant ki von der Leyen körül, titkos paktum miatt bukhat az EU vezetője

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a hírek szerint késlelteti egy hivatalos uniós jelentés elkészítését, amely bírálja Olaszországot a médiaszabadság korlátozásáért, mivel a római kormány támogatását kéri második ciklusához. Négy tisztviselő szerint az éves jogállamisági jelentést, amelyet július 3-án kellene jóváhagyni, elhalasztották az új bizottság várható őszi kinevezéséig. Brüsszelben felmerült a vád, hogy a halasztás politikai indíttatású, mivel von der Leyen újraválasztási pályázatához olyan uniós vezetők támogatására van szüksége, mint Giorgia Meloni olasz miniszterelnök. Az EB-elnök második ciklusát bukhatja az ügy miatt.

Visszatér még a 400-as euró? Lesz-e 400 forint az euró árfolyama és ha igen, mikor? Ha nem, akkor miért nem? Ezekről a kérdésekről is szó lesz a Portfolio következő befektetői klubján. Most érdemes regisztrálni! Információ és jelentkezés Halogatja az Európai Bizottság az olasz sajtószabadság helyzetének...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés