Előfizetői tartalom

Uniós források: itt az EU 79 250 milliárd forintos ajánlata

Az Európai Bizottság 2025-re 199,7 milliárd eurós (mintegy 79 250 milliárd forintos) éves uniós költségvetést javasolt, amelyet a NextGenerationEU becsült 72 milliárd euróval egészít ki. A közös büdzsé célja az EU politikai prioritásainak támogatása, a zöld és digitális átmenet elősegítése, a munkahelyteremtés, valamint Európa stratégiai autonómiájának és globális szerepének megerősítése.

A legfontosabb előirányzatok között szerepel a közös agrárpolitikára szánt 53,8 milliárd euró, a regionális fejlesztésre és kohézióra szánt 49,2 milliárd euró, a nemzetközi partnerségekre szánt 16,3 milliárd euró, valamint a kutatásra és innovációra szánt 13,5 milliárd euró. A költségvetés továbbá folyamatos támogatást nyújt a szíriai menekültek, a déli szomszédság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés