Előfizetői tartalom

Besokallt az EU, semmibe veszik a magyar vétót

Az Európai Unió jogi megoldást dolgozott ki annak érdekében, hogy negligálja Magyarország vétóját az orosz befagyasztott vagyonból származó nyereség felhasználása ellen, hogy fegyvereket vásároljon Ukrajna számára – írja a Financial Times. Ez a lépés szabaddá teheti az utat a G7-ek számára, hogy 50 milliárd dolláros hitelt nyújtsanak Kijevnek és ne kelljen megvárni az EU konszenzusos döntését.

Magyarország akadályozza azt az uniós és G7-es tervet, amely lehetővé tenné az Európai Unió számára, hogy évente 2,5-3 milliárd eurót küldjön a szankciók által befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből ukrajnai segélyezésre. Márciusban az Európai Bizottság azt javasolta, hogy az 50 milliárd euró értékű vagyon újrabefektetéséből származó összeg 90%-át...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés