Előfizetői tartalom

Eldőlt Ursula von der Leyen sorsa

Megvan megállapodás az EU vezető pozícióról – számolt be a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) kedden három, a tárgyalásokat ismerő forrásra hivatkozva. Az Európai Parlament három mérsékelt frakciója végül döntésre jutott az Európai Bizottság, az Európai Tanács és a külügyi főképviselő személyeiről. A paktumot Donald Tusk, Olaf Scholz, Pedro Sanchez és Emmanuel Macron járta ki.

Az Európai Néppárt (EPP), a szociáldemokraták és a liberálisok tárgyalópartnerei megállapodtak a csomagról, amelynek értelmében az EPP csúcsjelöltjét, Ursula von der Leyent az Európai Tanács csütörtöki ülésén újabb ciklusra az Európai Bizottság elnökévé nevezik ki. Az Európai Parlamentnek azonban még meg kell őt választania, amire várhatóan július közepén kerül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés