Előfizetői tartalom

Földre viszik a Temut és a Sheint – lesújt az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság azt tervezi, hogy vámokat vet ki a kínai online kiskereskedőktől - például a Temu, az AliExpress és a Shein – vásárolt olcsó árukra, hogy kezelje a Kínából az EU-ba érkező nem szabványos termékek számának növekedését. Súlyos póttételeket és a vámmentes küszöbérték megváltoztatását is tervezik. Az EU-s belső piacot így megvédhetik az olcsó kínai dömpingárutól, azonban a fogyasztók magasabb árakra számíthatnak.

Még februárban Európai Parlament Belső Piaci Bizottsága jóváhagyta az EU Vámkódexének javasolt reformját, ami az első szavazás az 1968 óta legnagyobb vámügyi szabályozásról. Ebben már bőven foglalkoztak azzal a problémával is, hogy a kínai termékeket mesterségesen alulértékelik, hogy kihasználják a vámmentességi alsóhatár jelentette kiskaput: így lényegében nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés