Előfizetői tartalom

Európai Tanács: Orbán Viktor megszegte az EU alapszerződéseit

Orbán Viktor miniszterelnök múlt heti, egyoldalú moszkvai látogatása az Európai Tanácsa jogi szolgálata szerint az uniós szerződések megsértése. Az utazás, amelyet a magyar kormány az Oroszország és Ukrajna közötti béketárgyalások előmozdításával indokolt, heves bírálatokat váltott ki az EU és a NATO szövetségeseitől, akik egyértelművé tették, hogy a kormányfő hiába az EU soros elnöke, nem az államszövetség képviseletében járt el a múlt héten.

Három, az ügyet ismerő forrás szerint az Európai Tanács jogi szolgálata tájékoztatta a tagállamokat, hogy Orbán Viktor moszkvai útja, ahol Vlagyimir Putyin elnök az EU soros elnökeként köszöntötte sérti az EU alapszerződéseit, amelyek tiltanak minden olyan intézkedést, amely veszélyeztetheti az Unió célkitűzéseit. Emellett Orbán Viktor megsértett egy olyan rendelkezést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés