Előfizetői tartalom

Török félhold - kire mosolygott rá az EU? A török gazdaság és részvénypiac fellendüléséről

Portfolio
Törökország EU-lázban ég, a gazdaság egyre stabilabb lábakon áll, mérséklődik a kockázat, szárnyal a tőzsde és a java még hátravan... Mindenképp érdemes egy pillantást vetni egy olyan részvénypiacra, melynek benchmarkja 12 hónap leforgása alatt 450%-kal volt képes emelkedni. Elemzők szerint a szép napok visszatérhetnek és az elkövetkező években Törökország újra versenyben lehet a legjobban teljesítő tőzsdékkel. A török részvénypiaci fejlemények taglalásánál mindenképpen ki kell térni a gazdasági fundamentumok elmúlt 2-3 évben mutatott valóban imponáló javulására is, mely minden bizonnyal hozzájárulhatott ahhoz, hogy az EU zöld utat adott a csatlakozási tárgyalások megnyitásának (2005. október 3.).

Papírok bűvöletében.... A török tőzsde gyökerei a 19. század második felére nyúlnak vissza, amikor 1866-ban megalapult az Oszmán birodalom értékpapírpiaca Dersaadet Securities Exchange néven. Az európai befektetők állítólag már ekkor is élénken érdeklődtek a kiemelkedő hozammal kecsegtető piac iránt és ez napjainkban sincs másképp.Jelenlegi formájában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés