Előfizetői tartalom

MOL: megismétlődik-e az egy évvel ezelőtti csalódás?

Az elmúlt hetekben kedvezőtlenebbé váló iparági környezet hatására lejtőre kerültek a MOL részvényei, ami elsősorban azon befektetői félelemnek köszönhető, hogy a külső olajipari tényezők negatív trendje folytatódik és elhúzódik. Ezen tényezőkkel múlt heti írásunkban részletesen foglalkoztunk, az alábbiakban pedig a kiskereskedelmi árrések alakulását tekintjük át. Ez utóbbi kitekintés azért időszerű, mert egy évvel ezelőtt éppen a kiskereskedelmi tevékenység következtében publikált a MOL - és több globális szereplő is - csalódást keltő negyedéves eredményt.

2005 harmadik negyedévében a finomítás-kereskedelem (downstream) üzletágak profitja több olajcég esetében is csalódást keltő volt, elsősorban annak köszönhetően, hogy a Katrina hurrikán pusztítását követően hirtelen megemelkedő üzemanyagárakat a társaságok nem tudták teljes egészében a fogyasztókra hárítani. A kereskedelmi árrések beszűkülése a régió domináns...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés