Előfizetői tartalom

Mekkora profit kiesés várható a Richternél és az Egisnél? (4.)

A pontos mértéket egyelőre nem tudni, arról azonban tegnap kormánydöntés született, hogy az OEP által támogatott szerek támogatása után 10 és 20% közötti OEP befizetést kell eszközölniük a gyógyszergyártóknak. Amennyiben a törvényt a parlament elfogadja, az Egis és a Richter jövő évi profitja jelentős mértékben csökken majd. A Richtert ezen kívül az orosz támogatási rendszer is jelentős mértékben sújtja. Az alábbiakban a fenti tényezők két társaság profitjára gyakorolt számszerű hatását mutatjuk be.

Hazai piac A Richter 40, míg az Egis 30 mrd Ft körüli értékben forgalmaz termékeket a hazai piacon, a befizetés azonban ezen bevételeknek csak egy részét érinti. Az Egis esetében a támogatott szerek aránya a hazai árbevételen belül 80-85%-ot tesz ki, a Richter azonban arányaiban kisebb kitettséggel rendelkezik ezen téren, hiszen az OEP által nem támogatott fogamzásgátló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés