Előfizetői tartalom

Egyre drágul a napenergia - korai még befektetni?

Portfolio
Egyes elemzői vélemények alapján nem valószínű, hogy enyhülhet a napenergia szektort erősen sújtó szílícium hiány a közeljövőben és ezzel jelentősen kitolódhat az a jelenleg 2018-ra taksált időpont is, amelytől a napenergia már állami szubvenciók nélkül is versenyképes lehet a fosszilis energiahordozókkal. Ezek alapján a korábban rendkívül ígéretesnek tartott napenergia szektorbeli befektetések felfutása valószínűleg még várathat magára.

Iparági szakértők véleménye szerint mégsem enyhül majd 2008-ban a szilícium hiány a piacon, sőt, a szűkös kínálat akár még 2010 utánig is kitarthat, mely következtében akár az is elképzelhető, hogy egyes államok kormányai kihátrálnak majd korábban már betervezett napenergiai beruházások mögül, vagy ha mégsem, akkor dollármilliárdokkal is növekedhetnek a támogatásokra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés