Előfizetői tartalom

MOL stratégia: min változtatott a menedzsment?

A korábbiaktól eltérően már egyáltalán nem tekinthetőek konzervatívnak a MOL prognózisai a külső olajipari környezet alakulására vonatkozóan - derül ki a régiós olajcégek stratégiai terveinek összehasonlításából. A magyar cég menedzsmentje jelentős mértékben növelte az olajárakra, a finomítói marginokra, valamint a brent-ural árkülönbségre vonatkozó prognózisát tegnap közzétett frissített stratégiájában. A következmény: a korábbinál is optimistább EBITDA terv.

A MOL tegnap közzétett 2011-re vonatkozó stratégiája közvetlenül nem hasonlítható össze a 2005-ben közzétett 2010-ig terjedő tervekkel, hiszen: - a 2 évvel ezelőtti számok az akvizíciók hatását is tartalmazták, miközben a friss tervek csak az organikus növekedési tervekről szólnak; - a stratégiák időhorizontja nem egyforma: 2010-ig, illetve 2011-ig terjed. Elemzői...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés