Előfizetői tartalom

A rosszindulat diszkrét bája - a kémügy Rádi rapszódiája

Követtem az elmúlt három hét sajtóterméseit a 4 milliárdos ipari kémügyből bohózattá eszkalálódott tragikomédiában. Kezdetekben még szórakoztatónak tűnt, ahogy egy több sebből vérző történet magába szívott a hazai média csupán azért, mert többszörös áttételeken keresztül Orbán Viktor is megemlíthetővé vált. Majd színre lépett a "Profi" Rádi Antónia, a HVG színeiben. Képes volt rá, hogy behúzza a sztoriba a baloldali politikai szálat is, igaz - minden bizonnyal - ő maga sem tudja miért, és nagy vehemenciával féligazságok, félinformációk és tudatos torzítások révén szisztematikusan elkezdte támadni Nyíri Viktor üzletembert. Jelen írásunkban arra teszünk kísérletet, hogy végre tiszta vizet öntsünk abba a pohárba, melynek kevergetésével időről időre szaftos politikai-gazdasági álösszefonódásokat tárhatnak fel "profi" gazdasági újságírók. Ezzel egyidőben keressük a választ arra költői kérdésre, hogy egy újságíró meddig mehet el abban a játékban, ahol a valóság ismerete mellett tudatosan negatív hírkörnyezetben tüntet fel üzletembereket.

Kezdetek: derült égből műanyag villám Nevéhez méltóan egy nagy lepel lerántás keretében a Hírszerző kirobbantja Magyarország első kémbotrányát, saját maguk megnevezésében a Diachem-gate-et. Az igazi hírszerzés helyett postaládában szunnyadó borítékból tálalt sztori szerint a labordiagnosztikában használatos reagenseket gyártó Diachem két alkalmazottja megpróbálja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés