Előfizetői tartalom

Egis, Richter: veszélyben a gyógyszerkassza!

Az elmúlt hónapokban folyamatosan emelkedtek a költségvetés gyógyszer kiadásai, s a júliusi adat további aggodalomra ad okot a gyártók számára. Amennyiben a gyógyszerkassza túllépi az idei tervet, a gyártóknak a forgalom arányában kell azt finanszírozniuk. Erre pedig az év első 7 hónapjának adatai alapján egyre nagyobb esély mutatkozik.

Mint ismeretes, a gyógyszerkassza a gyógyszer-gazdaságossági törvény 2007 eleji hatályba lépése előtt hatalmas hiányokat mutatott, az elmúlt két évben azonban érdemi szufficit keletkezett - a támogatási kulcsok csökkentésének, valamint a gyártókra kényszerített árlicitnek köszönhetően.Az elmúlt hónapokban azonban a gyógyszerpiacon ismét növekedés volt megfigyelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés