Előfizetői tartalom

Ismét hasba rúgja a kormány az Egist és a Richtert?

A Parlament előtt hever a gyógyszer-gazdaságossági törvény módosítása, mely a nemzetközi árakhoz viszonyítaná a hazai támogatott szerek árát, és a 30%-os pozitív eltérés esetén árcsökkentésre kényszerítené a gyártókat, vagy delistázná a termékeket. A módosító javaslatot benyújtó egészségügyi miniszter nyilvánvalóan az ismét deficitessé váló gyógyszerkassza hiányának elszállását szeretné megakadályozni, aminek az ára azonban egy újabb hasba rúgás lesz a hazai gyártók - köztük a 25%-os állami tulajdonban lévő Richter - számára.

A gyógyszer-gazdaságossági törvény 2007 elején lépett hatályba, s a Molnár Lajos korábbi egészségügyi miniszter által fémjelzett törvény - a TB támogatott szerek 12%-os adóján, a támogatási kulcsok csökkentésén és a negyedéves árliciteken keresztül - borzasztóan durva elvonást jelentett a hazai gyártók számára. A törvény azonban megállította a túlköltekezést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés