Előfizetői tartalom

Változnak a MOL orosz partnerei

Nem járul hozzá a "vadkeleti kapitalizmus" kezdeteitől kiemelt kockázatot jelentő oroszországi beruházások biztonságosabbá válásához, hogy az ezredfordulón az orosz nemzeti -- elsősorban energetikai és hadiipari -- vagyon újrafelosztásáért a Kreml akkor hatalomra került új urai által kirobbantott háború még mindig nem ért véget. Sőt, a jelek szerint 2010-ben újabb frontjai nyílnak.

A Jelcin-korszak privatizációs "lenyúlásaiból" milliárdossá vált egykori Komszomol funkcionáriusok, az "oligarchák" nagy része már régen vereséget szenvedett, és vagyona tetemes részét hátrahagyva, elmenekült hazájából. A Jukosz kőolajvállalatot megalapító Mihail Hodorkovszkij cégbirodalmának szövevényes sorsa azonban érdekes módon mindmáig heves jogi, politikai, gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés