Előfizetői tartalom

Egyre nehezebb helyzetben a Gazprom

Pénteken az Európai Bizottság röpke három évig tartó vizsgálat után elérte, hogy Olaszország megnyissa piacát az orosz gázóriás és más külföldi cégek előtt. Ezzel érvényesül az EU Energetika Chartájának egyik legfontosabb elve, megteremtvén a konkurencia lehetőségét, amitől - ki tudja, joggal-e vagy sem? -- az árak csökkenését remélik Brüsszelben.

Nem állítható, hogy az olaszok önként és dalolva belementek az alkuba. Mivel azonban a Bizottság kilátásba helyezte, hogy ellenkező esetben az Eninek büntetésként éves bevételének 10 százalékát - 2008-ban több mint tízmilliárd, 2009-ben 8, 3 milliárd eurót - kell fizetnie, az olasz mamutvállalat februárban alkut ajánlott: vállalta három földgázvezetékének részleges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés