Előfizetői tartalom

Román név a díjkalkulátorban - Piacot robbant az Astra?

Nem sok jót jelent a magyar biztosítók számára, ha a román Astra megveti a lábát a piacon - mondta a Portfolio.hu-nak a díjhirdetést megelőző napokban a romániai biztosítási piac jó ismerője. Forrásunk a biztosító rendkívül alacsony kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjaival indokolta álláspontját, mondván, Romániában agresszív és szerinte veszélyes árképzéssel utasította maga mögé versenytársait az Astra. A hazai biztosítók október végén közzétett tarifái úgy tűnik, igazolják véleményét: magyarországi indulásának első évében máris a legalacsonyabb díjakat kínáló piaci szereplők közé lépett a román biztosító. Akár már az idén jól megbolygathatja a kgfb-piacot a cég, amire az elmúlt években nem volt példa.

Nagypályás szereplő érkezett Mivel az Astra egyelőre ismeretlen szereplő Magyarországon, a névre nem alapozhat, így versenyelőnye egy ideig kizárólag az alacsony díjon fog alapulni. Ebben máris jól áll: az online alkuszok szerint az ügyfelek többsége számára az Astra kínálja az egyik legalacsonyabb díjat. Ennek köszönhetően akár már az idén felkavarhatja a hazai kgfb-piac...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés