Előfizetői tartalom

A vártnál jobb negyedév a Magyar Telekomnál

A Magyar Telekom az elemzői várakozásoknál minden eredménysoron jobb negyedéves számokat tett ma közzé harmadik negyedéves gyorsjelentésében. A főbb szegmensekben továbbra is csökkenő árbevételről számolt be a vállalat, kevés kivétellel minden résszegmens hozzájárult az árbevétel csökkenéséhez. Üde színfolt a TV szegmens bővülése, és a macedón és montenegrói leányvállalatok is relatíve jól teljesítettek, de az árbevétel stabilizálásán túl továbbra sem látszik, hogyan és mikor nőhet majd a csoportszintű árbevétel a következő negyedévekben. A gyorsjelentés főbb pontjai az alábbiakban foglalhatók össze: Minden eredménysoron a vártnál jobb negyedéves eredmény A főbb szegmensek továbbra is csökkenő árbevételről számoltak be A TV alszegmens dinamikusan bővül A külföldi leányvállalatok eredménye stabil (árfolyamhatással) Továbbra is erős költségkontroll Nettó adósság a célsáv alján A kormányzati megtakarítások kisebb hatással járnak a korábban vártnál, de befolyásolják a következő évek eredményét Bár az elmúlt két napban relatíve magas forgalom mellett közel 8,5 százalékot emelkedtek a Magyar Telekom papírjai, a vártnál jobb számok hatására további vevők érkezhetnek a vállalat részvényeiben, nem tartjuk kizártnak a további árfolyam-emelkedést. Ehhez pedig jelenleg a jó nemzetközi hangulat is adott. A Magyar Telekom menedzsmentje ma 11:30-kor sajtótájékoztatót tart, ahonnan a Portfolio.hu élőben tudósít.

Mit mond a menedzsment?. Christopher Mattheisen, elnök-vezérigazgató a gyorsjelentéssel kapcsolatban a következőket mondta: "Harmadik negyedéves teljesítményünk tükrözi, hogy az időszak során megmutatkoztak a gazdasági fellendülés első jelei, de ami ennél fontosabb: bizonyítja stratégiai kezdeményezéseink sikerét. ...a lakossági szegmensben kínált összekapcsolt termékek...valamint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés