Előfizetői tartalom

Robbanás előtt a táblagépek piaca - meddig uralkodhat az Apple?

Újfent képes volt rá az Apple, hogy gyakorlatilag egy teljesen új piacot hozzon létre az iPad kifejlesztésével és bár a cég jelenleg 95%-os részesedéssel rendelkezik a táblagépek globális értékesítéseiből, sorra jelennek meg a rivális készülékek azzal az Android operációs rendszerrel, amely lassan az okostelefonok piacán is uralkodóvá válik. Elemzői prognózisok szerint a táblagépek globális értékesítései ötszöröződhetnek az elkövetkezendő két évben, de a szektortársaknak még évekbe telhet, mire igazán versenyképes termékekkel jelennek meg.

Ismét új piacot teremtett az Apple. Új piacot teremtett az Apple azzal, hogy idén piacra dobta táblagépét, az iPadet, most pedig sorra jelennek meg a szektortársak rivalizáló termékekkel. Az iPad jelenleg a táblagépek globális értékesítéseinek 95%-át teszi ki, kérdés, hogy meddig tudja megőrizni domináns szerepét az Android operációs rendszerrel működő táblagépek megjelenése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés