Előfizetői tartalom

Csaknem saját olajába fulladt a BP (TOP 10 sztori 2010-ben - 10.)

Minden idők egyik legsúlyosabb olajkatasztrófájaként vonult be a történelembe az a baleset, amit egy, a BP többségi tulajdonában lévő mélytengeri fúrótornyon bekövetkezett robbanás okozott idén a Mexikói-Öbölben. A sérült kútból öt hónapon keresztül ömlött a nyersolaj a tengerbe, összesen közel 5 millió hordónyi olajjal szennyezve be azt. A katasztrófa kapcsán hatalmas, több milliárd dolláros költségekkel és büntetésekkel nézhet szembe a BP, ennek megfelelően az árfolyam is komoly zuhanáson ment keresztül. Április és július között 70 milliárd fontot veszített piaci kapitalizációjából a BP, ami megközelíti az éves magyar GDP-t.

Amerika legsúlyosabb természeti katasztrófáját okozta a BP. Az év természeti katasztrófája Április 20-án, helyi idő szerint este tíz óra körül a BP mexikói-öbölbeli kutatási területén dolgozó Transocean társaság tengeri olajfúrótornyán, a Deepwater Horizon-on tűz ütött ki, amelyet követően a platformon dolgozó 126 emberből 11 életét vesztette. A kigyulladást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés