Előfizetői tartalom

CIG Pannónia: drága volt ez a három hónap

Palkó István
A CIG Pannónia ma hajnalban közzétett gyorsjelentése aligha kelt izgalmat a befektetőkben, hisz a legfontosabbat, nevezetesen a díjbevételek tavalyi szintjére vonatkozó információt majdnem pontosan már mindenki ismerte: az év egészében 25,8 milliárd forint lett, s a negyedik negyedév egy erős hajrával ennek több mint 40%-át hozta. Annál érdekesebb kérdés, mi lesz a biztosító részvényárfolyamával, mellyel kapcsolatban a tőzsdei bevezetéskor megfogalmazott kételyeinket nem oszlathatta el a tekintélyes év végi díjbevétel sem. Egyelőre talány, miként tudja majd folytatni növekedését a biztosító anélkül, hogy ez jelentős hígulási veszélyt jelentene a meglévő részvényesek számára, ugyanis a jelenlegi tőke már két ugyanilyen évet sem bírna el. Igaz, a tőzsdei bevezetés miatt sok egyszeri költség merült fel tavaly.

A napos oldaltól.... Díjbevétel Túlszárnyalt tervek, hozzáértő és elkötelezett menedzsment, magasan piacvezető értékesítő partner: több se kell ahhoz, hogy egy életbiztosító szereplését - legalábbis a tőzsdén kívülit - sikersztorinak nyilvánítsuk. A CIG Pannónia tevékenysége ugyanakkor mindössze három évre tekint vissza, így az efféle jelzőkkel csínján kell...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái