Előfizetői tartalom

Megrengetheti még a világ tőzsdéit Egyiptom?

Napok óta az egyiptomi zavargásoktól hangos a világ és a részvénypiacokat sem hagyták hidegen az események. Bár mára az amerikai tőzsdén látott január végi, egynapos korrekciót teljesen ledolgozták az indexek, ugyanakkor a félelmek folyamatosan ott lebegnek a befektetők felett, hogy esetleg a válság eszkalálódik, illetve hogy a fontos kereskedelmi útvonalnak számító Szuezi-Csatorna működését is befolyásolhatja az Egyiptomban kialakult helyzet. Ha megvizsgáljuk az Egyiptomban kitettséggel rendelkező vállalatokat, azt lehet látni, hogy csak csekély súlyuk van az egyes cégek működésében az országnak, ennek ellenére néhány részvény árfolyama jelentősebb esést mutatott a zavargások kezdete óta. A következőkben azon vállalatokat mutatjuk be, amelyek rendelkeznek egyiptomi érdekeltségekkel, illetve megvizsgáljuk, hogy milyen hatással voltak eddig a hírek a részvények árfolyamára.

Így reagáltak a bankpapírok és az olajvállalatok.... Az egyiptomi gazdaság kicsinek számít globális szinten és nem is mondható olaj nagyhatalomnak, tekintve, hogy a globális kitermelés kevesebb, mint 1%-át adja, mégis az olaj árfolyama szempontjából meghatározó tényező lehet a közeljövőben. Ennek oka egyrészt abban keresendő, hogy a Közel-Keletről érkező olaj egy része...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés