Előfizetői tartalom

Mikor kell szervizbe vinni a cégautót?

Hámor Iván
A céges autópark méretétől függetlenül minden üzemeltetőben felmerül a kérdés, hogy mikor is kell szervizbe vinni egy autót. Új jármű esetén könnyebb a helyzet, mert a garanciális időszak alatt megkövetelik a gyártók, hogy legkésőbb az általuk elírt idő - vagy távolság - közönként fel kell keresni a szakműhelyt. Egyes modellek erről a műszerfalukon keresztül értesítik a vezetőiket, de egyáltalán nem biztos, hogy ez az információ a flottamenedzserhez is eljut.

Egy új jármű megvásárlása után a sok felmerülő kérdés közül az egyik legfontosabb, mondhatni a jármű műszaki állapotát hosszú időre meghatározó az, hogy mennyire gondosan jár el a "gazda" az autó szervizelésekor. Különösen az új gépkocsinál befolyásolhatja jelentősen a kötelező szervizek és olajcserék idejének betartása az autó élettartamát, menetdinamikáját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés