Előfizetői tartalom

Nagy galibát okoztak a magyar biztosítóknak

Palkó István
Szabályozói iránymutatásra várnak a biztosítók Európa-szerte másfél héttel azt követően, hogy az Európai Bíróság úgy döntött, hatályon kívül helyezi a 2004-ben meghozott ún. gender direktíva egyik cikkelyét. E cikkely alapján egy 2007-es hazai törvénymódosítás a józan biztosításmatematikai megfontolásoknak megfelelően lehetőséget adott a nemek megkülönböztetésére a biztosítások árazása során. Amint azonban arról a Portfolio.hu is beszámolt, 2012 végétől egyetlen biztosítottnak sem vehetik figyelembe a nemét, márpedig a termékek átárazása és az új rendszerre való áttérés egyes becslések szerint akár több tízmilliárd forintos ráfordítással is járhat a magyar biztosítási szektor számára.

Március 22-én kerül megrendezésre a Portfolio.hu Biztosítási Konferenciája. Regisztráljon Ön is az eseményre! Bezárul a nagykapu A társadalmi élet legtöbb területén elfogadott diszkriminációmentesség a biztosítási szakmában is fontos szempont, ezt a Portfolio.hu által megkérdezett biztosítási szakértők egyike sem vitatja. Azzal kapcsolatban azonban már komoly fenntartásaik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái