Előfizetői tartalom

Most kell figyelni az osztalékpapírokra!

Lassan rekordszintre emelkedik az amerikai vállalatok profitja, ez pedig a rég nem látott magasságokban járó profit marginokkal együtt teret engedhet a cégeknek az osztalékemeléshez. A vállalatok osztalékfizetési rátája hisztorikus viszonylatban alacsony, hiszen a válság során készpénzállományuk megőrzésére törekedtek. Az S&P 500 index osztalékhozama 2% körüli jelenleg, ami nem tekinthető kiugró értéknek, de ez természetesen emelkedhet, ha a cégek osztalékemelésekre szánják el magukat.

Idén rekordmagasságba emelkedhet az amerikai vállalatok profitja, a profit marginok pedig a Bloomberg adatai szerint 17 éves csúcson tartózkodnak jelenleg. A cégek hatalmas készpénzállománnyal rendelkeznek, a fentiek pedig osztalékemelésre ösztönözheti a vállalatok menedzsmentjét. Az S&P 500 index vállalatai közül 380 fizet jelenleg osztalékot, amelyek közül 378 esetén várható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés