Előfizetői tartalom

Most jöhet el igazán a zöld energia ideje?

Az elmúlt 25 év legsúlyosabb nukleáris balesetét eredményezte a március közepén történt japán földrengés, a fukusimai atomerőmű ugyanis ezt követően hűtési problémákkal és radioaktív szennyezéssel küzdött. A hírek felbolygatták az egész világot és újra a befektetők látószögébe helyezték a zöld energia szektor szereplőit, ugyanis a nukleáris energiatermelés akár háttérbe is szorulhat a fukusimai hírek következtében. Ezzel viszont felvirágozhatnak az olyan iparágak, mint a nap-, a szél,- vagy a vízenergia.

Új lendületet vehet a zöld energia. Víz, szél, nap - a jövő energiája? A gazdaságosan kitermelhető energiahordozó-készletek fokozatos csökkenésével és a környezetvédelmi szempontok előretörésével az elmúlt években egyre inkább előtérbe kerültek a megújuló és az úgynevezett "megújuló" energiaforrások az energiapiacokon. A japán nukleáris félelmek miatt új lendületet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés