Előfizetői tartalom

Jelentett a CIG Pannónia: minek nevezzelek?

Elemzői érdeklődés híján egyelőre nem tudjuk összevetni a CIG Pannónia tegnap este közzétett első negyedéves gyorsjelentését a piaci konszenzussal, egy biztos: a szektor által kiemelten figyelt díjbevételek tekintetében hozta a társaság a kötelezőt. A biztosító vesztesége ugyanakkor továbbra is jelentős, ráadásul a terveiben szereplő legkülönfélébb tevékenységek várható elindítása miatt továbbra is nehéz megjósolni, sikerül-e elérnie a menedzsmentnek a 2014 környékére jósolt nyereséges működést.

A gyorsjelentés főbb pontjai: - 679 millió forintos veszteség az első negyedévben (IFRS szerint, konszolidált), ami 18%-kal nagyobb az egy évvel korábbinál - IFRS szerint 7,896, magyar számviteli szabályok szerint 8,157 milliárd forint díjbevétel az első negyedévben - Továbbra is magas arányú unit-linked értékesítés, azonban megindult az értékesítési csatornák diverzifikációja...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés