Előfizetői tartalom

Szentjánosbogarak lesznek a kamionok

Portfolio
Az Európai Unió előírása szerint ez 2011. július 11-től a kontinensen kötelezővé válik a nagy kategóriájú közúti teherjárművek fényvisszavető kontúrjelölése. Sok baleset okozója ugyanis az, hogy a teherautók és kamionok oldalán nincs lámpa - csak alacsonyan elhelyezett helyzetjelző fény -, így éjszaka, oldalról, pl. kanyarodás közben nem észlelhetők pontosan.

A jogszabálynak olyan fényvisszavető kontúrfóliákkal lehet megfelelni, melyek sötétben és rossz időjárási viszonyok között a teherautókat - akár kivilágítatlan állapotban is, pl. pihenőhelyek lehajtóin, stb. - 500-1000 méterről is láthatóvá teszik, időt adva ezzel a forgalom többi résztvevőjének a megfelelő reagálásra. A járművek körvonalainak láthatóvá tételére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés