Előfizetői tartalom

Léptek a jegybankok, széttéptek mindent - Mi lesz a folytatás?

Hatalmas ralit okozott a tőzsdéken szerdán, amikor összehangolt lépést jelentettek be a világ vezető jegybankjai likviditásfokozási céllal. Az elmúlt években ez már a sokadik hasonló lépés volt és az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy bár az azonnali reakció pozitív volt a piacokon, tartós emelkedéseket nem tudtak eredményezni. Ezek alapján pedig most sem számíthatunk arra, hogy hosszabb távon szárnyalást indít el a részvénypiacokon a bejelentés, hiszen az európai adósságválságot ez nem oldja meg.

A Lehman Brothers 2008. szeptemberi csődje komoly bizalmi és likviditási válságot eredményezett a világban, amire a világ jegybankjainak lépniük kellett. 2008 utolsó hónapjaiban nem egyszer jelentettek be összehangolt lépéseket a világ legnagyobb jegybankjai, csak októberben három ilyen lépésre is sor került. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az esetek többségében ezek a lépések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés