Előfizetői tartalom

Nem számít az euró eltűnésére a Wizz Air (interjú)

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy recesszióba süllyed Európa és elképzelhető, hogy az eurózóna jelenlegi formája nem marad meg a jövőben - mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a Portfolio.hu-nak adott interjújában. Az euró eltűnésére nem lát nagy esélyt a vezető, viszont a cégen belül már felmerült, hogy vészforgatókönyvet dolgozzanak ki egy ilyen esetre. A kilátások kapcsán a vezető elmondta, hogy a légiközlekedési szektor különösen érzékeny a makrogazdasági folyamatokra, de az iparágon belül nagy különbségek vannak, a diszkont légitársaságok lényegesen jobban tűrik a külső sokkokat.

Portfolio.hu: Milyenek a gazdasági kilátások a világban? Mik a legnagyobb kockázati tényezők most a globális gazdaságban? Váradi József: A gazdasági körülmények kifejezetten kedvezőtlenek, rengeteg bizonytalansággal találjuk szembe magunkat. Az elmúlt 1-2 évnek leginkább az volt az üzenete, hogy egy viszonylagos életszínvonal-javulás nagyon komoly finanszírozási problémákat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés