Előfizetői tartalom

Sokakat tett milliomossá a Facebook

A múlt héten lezajlott az év részvénykibocsátása: bár nem zökkenőmentesen, de pénteken megkezdődött a kereskedés a Facebook papírjaival. A következő két napon hatalmas esést mutatott az árfolyam, ezzel pedig bőven a kibocsátási ár alá kerültek a részvények. Viszont a Facebook-sztorinak köszönhetően sokan milliomosok, sőt milliárdosok lettek, a részvénykibocsátással jól járhattak az IPO-t levezénylő bankok és a Nasdaq is, de még Kalifornia államot is megsegítheti adómilliárdokkal a Facebook tőzsdére lépése.

Minden idők legnagyobb részvénykibocsátását vitte véghez a technológia szektorban a Facebook a múlt hét folyamán, ami egyben a harmadik legnagyobb IPO is lett az Egyesült Államok történetében. A cég és a tulajdonosok összesen 16 milliárd dollárra tettek szert az IPO során, és 104 milliárd dolláros kapitalizáció mellett került sor a kibocsátásra. A hét elején azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés