Előfizetői tartalom

Csalódtak az Apple befektetői - zuhan az árfolyam

Közel 6%-ot zuhant az Apple árfolyama tegnap a zárás utáni kereskedésben azt követően, hogy a társaság közzétette a második negyedéves eredményeit. A társaság bevétele és profitja is elmaradt az elemzői várakozásoktól, ami 2003 óta ezen kívül mindössze egy alkalommal fordult elő a negyedéves gyorsjelentések során. A kiábrándító számok mögött az állt, hogy az iPhone érétkesítések elmaradtak a várakozásoktól, ami annak is betudható, hogy a fogyasztók elhalasztják a vásárlásaikat, ugyanis már az okostelefon következő verziójára várnak. A gyorsjelentés főbb pontjai: - Az iPhone eladások elmaradtak a várakozásoktól, ami betudható az iPhone 5 megjelenése előtti kivárásnak, a globális gazdasági lassulásnak és az erős versenynek az okostelefonok piacán. - Az Apple bevételei 23%-kal, egy részvényre jutó eredménye pedig 20%-kal növekedett év/év alapon, az első negyedévhez képest viszont csökkenést mutattak az eredmények. - A menedzsment az elemzői konszenzusnál jóval rosszabb kilátásokat fogalmazott meg: a bevételvárakozás 10%-kal, a profitterv pedig 25%-kal marad el a piaci várakozástól. - Az Apple készpénzállománya tovább hízik, a negyedév végén 117,2 milliárd dollárra rúgott.

Kiábrándító negyedév. Várttól elmaradó számok Jelentős növekedésről számolt be az Apple a második negyedévre: az előző év azonos időszakához viszonyítva bevételei 23%-kal emelkedtek, nettó eredménye pedig az egy évvel ezelőtti 7,3 milliárd dollárról 8,8 milliárd dollárra növekedett. Az elemzői várakozásokhoz képest azonban csalódást okozott a társaság,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés