Előfizetői tartalom

Soha nem látott mélységbe küldte a Facebook árfolyamát a jelentés

Több mint 10%-ot esett a Facebook árfolyama tegnap, a zárás utáni kereskedésben azt követően, hogy a társaság közzétette második negyedéves eredményeit. A cég veszteséget könyvelt el a nettó eredmény szintjén, viszont az egyszeri tételek hatásaitól tisztítva 295 millió dolláros nyereségre tett szert, ami megfelelt az elemzői várakozásoknak. Sem a bevétel sem az eredmények alakulása nem okozott nagy meglepetést, a befektetők mégis negatívan fogadták a gyorsjelentést, ami mögött egyrészt az állhat, hogy aggódnak a költségek gyors növekedése miatt, másrészt a menedzsment nem fogalmazott meg várakozásokat. A gyorsjelentés főbb pontjai: - A havonta aktív felhasználók száma 29%-kal növekedett az elmúlt egy évben, már eléri a 955 milliót. Eközben a közösségépítő oldalt mobilon használók száma 67%-kal ugrott meg, 543 millióra. - A Facebook bevételei 32%-kal növekedtek a második negyedévben az előző év azonos időszakához viszonyítva. - Egyszeri tételek miatt veszteséges volt a Facebook a második negyedévben. - A gyorsjelentés negatív fogatatásra talált, a befektetők egyrészt aggódnak a gyorsan növekvő működési költségek miatt, amit az agresszív munkaerőpolitika okoz. A növekedés lassulása és a mobilos használat gyors terjedése is aggodalommal tölti el a befektetőket, egyelőre ugyanis mobil alkalmazásain még nem kínál hirdetéseket a Facebook, így a mobilos használat terjedését még nem tudja bevételre váltani a cég. Végül nyugtalaníthatja a befektetőket az is, hogy a menedzsment nem fogalmazott meg várakozásokat.

Kapcsolódó cikkünk2012.06.12Miért csuklott össze a Facebook? - Ez lehet a magyarázat2012.07.26Kivégezték a Zynga részvényeit, követi a Facebook is (2.)Veszteséges negyedév 32%-os bevételnövekedésről számolhatott be a Facebook első negyedéves gyorsjelentésében, amit tőzsdei pályafutása alatt a cég első gyorsjelentése volt. A vállalat 1,18 milliárd dolláros bevételt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés