Előfizetői tartalom

A bankok helyére törnek a technológia titánjai

Turzó Ádám Pál
A technológiai alapú vállalatok rugalmas megoldásaikkal a pénzügyi szektorban is helyet szereztek maguknak, különösen azokon a területeken, ahol a bankok nem teljesítettek jól. A banki szolgáltatások piaca rendkívül széles, a mai kor megköveteli az új ügyintézési, fizetési csatornák magas minőségű biztosítását, az online és mobil bankolási lehetőségektől kezdve az okostelefonnal történő fizetésen keresztül a személyes pénzügyek hatékony, szoftveres kezeléséig. Ezekről a hagyományos pénzintézetek, gyakran úgy tűnik, a válság okozta pénzügyi gondok közepette megfeledkeztek. A Mint, a Simple, a Rakuten és az Alibaba sikeres modelleket alkottak, amelyeket nehéz lemásolni.

Amitől alternatív egy pénzügyi szolgáltató A négy technológiai alapú vállalkozás mindegyike végez valamilyen pénzügyi jellegű tevékenységet, bizonyos formában mindegyikük nyújt fizetési, számlavezetési, vagy a bankoláshoz szorosan kapcsolódó szolgáltatást. A Simple és a Mint már alapításakor, a Rakuten és az Alibaba később csatlakozott az alternatív pénzügyi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái