Előfizetői tartalom

A németeknek sem jött össze időben, amire Orbán készül

Orbán Viktor tegnapi nyilatkozata szerint az e-útdíj rendszert az állam saját hatáskörben fogja megvalósítani, a költségvetésbe tervezett összeg pedig be fog folyni. Ez azonban sok szempontból is kétséges, a nálunk gazdaságilag jóval fejlettebb országokban is évekig tartott egy ilyen bonyolultságú rendszer kiépítése, illetve a kivitelezők sokszor rengeteget csúsztak a rendszerek üzembe helyezésével. Az sem valószínű, hogy az államnak megvannak az erőforrásai a technológiailag bonyolult projekt határidőre való kivitelezéséhez, hiszen a nagy tapasztalattal bíró korábbi pályázók is eleve csúszásokkal számoltak. Kizárt, hogy az e-útdíj rendszer július 1-jével elindulna, addig átmeneti megoldást a matricás rendszer átmeneti kibővítése jelenhet, ez viszont az EU-nak nem tetszene.

Így bukott el az e-útdíj tender - Előzmények Tavaly szeptemberben írták ki az e-útdíj rendszer megvalósításáról szóló közbeszerzési tendert, amelyen december elején a Getronics Magyarország Kft-t hirdették ki győztesként a legalacsonyabb beadott ajánlatával. Az e-útdíj szerződés megkötése a céggel a tervezett december 27-ei határidőről először azért csúszott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés