Előfizetői tartalom

Meggyőző gyorsjelentés az Egistől

Gayer Attila, CFA
Kellemes meglepetéssel szolgált az Egis tegnap zárás után érkező gyorsjelentése, a vállalat a főbb eredménysorokon az elemzői várakozásoknál kedvezőbb számokat közölt, nettó profitban a felülteljesítés közel 30%-os volt. A jó teljesítmény elsősorban az export jelentősebb növekedésének és az értékesítés kedvező szerkezeti változásának volt köszönhető, ami ellensúlyozni tudta a devizaárfolyamok negyedévben mutatott kedvezőtlen elmozdulásának hatását. A gyorsjelentés főbb pontjai: - euróban 22%-kal nőtt az exportértékesítés, a húzóerő a FÁK és a KKE-régió volt; - a magyar piacon tovább zuhan a bevétel; - a működési költségek 8%-kal emelkedtek; - a pénzügyi sor támogatólag hatott; - a részesedési eredmény ezúttal nem húzta le jelentősen az eredményeket; - a negyedéves adózott eredmény rekordszintre ugrott, a 12 havi gördülő profit tovább emelkedett; - a nettó készpénzállomány részvényenként mintegy 5 450 forint, ami a tegnapi záróár 30%-a. Véleményünk szerint a mai kereskedésben pozitív árfolyam reakció várható az Egis részvényeinél, az emelkedést a vártnál jobb eredményszámok mellett a papírok kedvező értékeltsége is támogathatja. A délelőtt 10-kor kezdődő elemzői tájékoztatóra persze érdemes lesz figyelni a befektetőknek.

Várt feletti profitszámok. Az Egis pénzügyi éve október 1-től szeptember 30-ig tart, így a társaság gyorsjelentése az első pénzügyi negyedévről szól. Az alábbiakban azonban - a könnyebb érthetőség kedvéért - az egyes negyedévek alatt minden esetben a naptári negyedéveket értjük. Tegnap, tőzsdezárást követően tette közzé negyedéves gyorsjelentését a kisebbik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés